FUKSEILLE

Onneksi olkoon ja lämpimästi tervetuloa Tampereen yliopistoon ja yhteiskuntatutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestöön, Interaktioon!

Kaikille opiskelupaikkansa vastaanottaneille tullaan lähettämään kesän aikana sähköpostitse lisätietoja syksyn aikatauluista ja opinnoista, kunhan saamme listan opiskelupaikkansa vastaanottaneista opiskelijoista. Sivun linkit päivittyvät kesän aikana.

Fuksin muistilista:

1. Liity Interaktion jäseneksi! Tarkemmat ohjeet löydät jäseneksi-välilehdeltä

2. Seuraa Interaktion sosiaalisen median tilejä! Lisätietoja seuraa meitä -välilehdellä!

3. Liity Interaktion sähköpostilistalle.  Tätä kautta saat tietoa sekä ainejärjestön toiminnasta ja tapahtumista että yliopiston ja tiedekuntamme SOC:n ajankohtaisista asioista. Listalle pääset lähettämällä osoitteeseen interaktio-request@lists.tuni.fi viestin, jonka otsikko on ”subscribe”. Lähetettyäsi viestin avaa listan lähettämä vahvistuslinkki, jolloin sinut kirjataan listan tilaajaksi. Sähköposti on tärkein tiedotuskanavamme. Sinne liittyminen on välttämätöntä, jos haluat olla ajan tasalla sekä Interaktion omista että poikkitieteellisistä tapahtumista ja kaikesta muusta ajankohtaisesta.

4. Tutustu opinto-oppaaseen ja opetusohjelmaan sekä aloita opintojesi suunnittelu. Opetusohjelmasta löydät tietoa Yhteiskuntatutkimuksen kandidaatintutkinnosta ja siihen kuuluvista kursseista. Tampereen yliopisto käyttää Sisu -järjestelmää, jonka kautta ilmoittaudutaan kursseille ja tehdään oma HOPS-suunnitelma.

HOPS (Henkilökohtainen opintosuunnitelma) tehdään ensimmäisen vuoden aikana osana Tiede, tutkimus ja kirjoittaminen (YKT.105) -kurssia.

Opinto-oppaasta löydät yhteiskuntatutkimuksen tutkintorakenteen ja voit näin suunnitella opintojasi. Tuntuuko vaikealta? Ei huolta, sillä juuri siksi on suunniteltu Orientoivat opinnot, jossa käydään läpi tutkintorakennetta ja selvennetään suositusten mukaista etenemisjärjestystä.

Jos koet tarvitsevasi erityisjärjestelyitä opinnoissasi esimerkiksi lukivaikeuden, keskittymisvaikeuden, fyysisen vamman tai mielenterveysongelman vuoksi, voit tutustua opintojen erityisjärjestelyihin esimerkiksi täältä.

5. Vieraile ainejärjestötilassa ja monitoimitilassa! Ainejärjestötila on yhteiskuntatutkimuksen opiskelijoiden oma tila Linna-rakennuksen viidennessä kerroksessa, heti hissejä vastapäätä. Käynti aj-tilaan onnistuu opiskelijakortilla, kunhan olet liittynyt Interaktioon. Jos opiskelijakorttisi ei tästä huolimatta avaa sinulle aj-tilan ovea, ilmoitathan siitä sähköpostitse ia-hallitus(at)lists.tuni.fi (laita viestiin koko nimesi ja opiskelijanumerosi). Aj-tilassa voit vapaasti hengailla ja tavata muita interaktiolaisia. Lisäksi jäsenille on tarjolla ilmaista kahvia sekä teetä (muille hinta 0,50€).

Lisäksi yhteiskuntatutkimuksen opiskelijoilla on käytössään Linnan viidennessä kerroksessa sijaitseva monitoimitila eli monari, jossa opiskelijat voivat järjestää esimerkiksi lukupiirejä ja muita opiskeluun liittyviä tapaamisia tai vaihtoehtoisesti rentoutua ja oleskella muuten vain, vaikkapa Interaktion lautapelejä pelaamalla. Monitoimitilaan pääsee kääntymällä hissien ovilta ensimmäiseksi vasemmalle ja sen jälkeen oikealle pidemmälle käytävälle. Monitoimitilan ovessa lukee ”Monitoimitila” ja se on käytävän varrella oikealla puolella. Monitoimitilasta löytyy myös Interaktion kirjasto!

6. Haluatko vaikuttaa siihen mitä Interaktio tekee? Kiinnostaako bileiden tai muiden tapahtumien järjestäminen, Interaktion toiminnan kehittäminen tai opiskelijoidemme edun valvominen yliopistolla? Liity hallitukseen! 

Uusi hallitus valitaan aina kalenterivuodeksi kerrallaan ja myös fuksit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan hallitustoimintaan, vaikka aiempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta ei olisikaan. Nykyinen hallitus järjestää syksyn aikana rekryillan kiinnostuneille, joten seuraa sähköpostilistaa ja Facebookia!

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä tuutoreihin ja tuutorvastaaviin tai Interaktion hallituksen jäseniin. Kaikkien hallituslaisten yhteystiedot löytyvät HALLITUS-välilehdeltä.

Kurkkaa SYY-Tampereen fuksilehti: lue ja lataa PDF-muotoinen SYY-Tampereen fuksilehti täältä.

Ja tässä vielä muutama hyödyllinen linkki opintojen suunnittelun ja aloittamisen tueksi:
Yhteiskuntatutkimuksen kandidaatinohjelman rakenne
Yhteiskuntatutkimuksen maisteriohjelman rakenne
TREY:n Tervetuloa opiskelemaan!

Tuutorit 2024:

Tuutorvastaavat: Fiona Hyvärinen ja Elisabet Heinonen

Tuutorvastaavien yhteinen sähköposti: tuutorointi@interaktiory.fi

Perustuutorit

Aikuistuutorit

Maisterituutorit