TYÖELÄMÄ

Interaktion työelämäsektorilla suunnataan katseet opiskelujen jälkeiseen maailmaan! Etkö tiedä tarkkaan, mihin kaikkiin ammatteihin tutkintosi tähtää, miksi haluaisit isona tulla tai millaista työelämässä ihan oikeasti on? Kuinka yhteiskuntatieteilijä työllistyy ja millaisia vahvuuksia generalistialalta valmistuvalla on? Täältä löydät vinkkejä siitä, millaisia kanavia kannattaa jo opiskeluaikana laittaa seurantaan. Muista myös säännöllisin väliajoin sähköpostiisi ilmestyvä työelämäsähköposti (huom. edellyttää Interaktion sähköpostilistalle liittymistä)!

 

Hyödyllisiä työelämäkanavia seurantaan:

  • Interaktion työelämäryhmä Facebookissa. Ryhmässä voi vapaasti jakaa ilmoituksia kiinnostavista työ- ja harkkapaikoista sekä hakea inspiraatiota erilaisista työ- ja harjoittelupaikoista, joissa interaktiolaisia on ollut.
  • LinkedIn -ryhmä Interaktio ry. Verkostoidu nykyisten ja jo työelämään siirtyneiden interaktiolaisten kanssa!
  • Yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto Aarresaaresta löytyy vinkkejä niin työ- kuin harkkapaikankin hakuun ja sivuston kautta pääsee selailemaan ilmoituksia avoimista paikoista. Sivuston työpaikkailmoituksia pääsee tutkimaan klikkaamalla sivuston ylälaidan Yhteystiedot-kuvaketta ja selaamalla sivua alas Tampereen yliopiston työelämäpalveluihin. Myös töissä.fi -sivustolta voi saada vinkkejä työelämään lukemalla alaltamme valmistuneiden uratarinoita.
  • Ammattiliitto Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (tutummin YKA) toimii Interaktion työelämän pääyhteistyökumppanina. YKA listaa sivuillaan yhteiskunta-alan työpaikkoja Duunitorista, kurkkaa linkki. YKAn sivuilta löytyy myös muuta hyödyllistä tietoa liittyen yhteiskuntatieteilijän työllistymiseen. Liitto valvoo myös ammattisi työmarkkina-arvoa ja on turvanasi jo opiskeluaikaisissa työsuhteissasi. Haluamme antaa sinulle hyvän pohjan toimia tulevaisuuden työelämässä, joten kannattaa liittyä jo opiskelijana jäseneksi! Liiton jäseneksi voi liittyä yliopistossa opiskeleva henkilö, joka opiskelee valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä tai sellaisia muita aineita, joiden pohjalta tuleva työpaikka löytyy erilaisista yhteiskunnallisista tehtävistä.
  • SYY-Tampereen toimintaan voi tutustua esimerkiksi SYY-Tampere Facebook-sivulla, Instagramissa @syytampere tai vierailemalla SYY-Tampereen nettisivuilla. Kannattaa myös kurkata SYYn työelämäverkosto -ryhmä Facebookissa. ”SYY-Tampere on ammattiliitto Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n valtakunnallisen opiskelijajärjestön Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaat ry:n Tampereen paikallisjärjestö. SYY-Tampere toimii yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijoiden yhteistoimintajärjestönä, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden ja työelämän välistä vuorovaikutusta.”


Täältä löydät lisäksi kiinnostavaa lisämateriaalia (kuten uutisia, podcasteja…) yhteiskuntatieteistä työelämässä.

 

Oletko entinen opiskelija?

Oletko opiskellut Tampereen yliopistossa sosiaalipolitiikkaa, sosiologiaa, sosiaalipsykologiaa, sukupuolentutkimusta, sosiaaliantropologiaa tai nuorisotutkimusta? Tule mukaan Interaktion alumnitoimintaan!

Interaktion alumnitoiminta käynnistettiin keväällä 2016. Lomakkeen kautta jätetyt vastaukset toimivat alumnipankkina eli alumnitoimintaa koskevana informaatio- ja yhteystietopankkina. Lomakkeen avulla Interaktio ry:n hallitus toivoo saavansa parempaa tietoa työelämässä olevista interaktiolaisista. Tämä on toistaiseksi epäselvää monelle jäsenellemme sekä yhteiskuntatutkimusta opiskelemaan hakevalle. Alumnipankin kautta saammekin ainejärjestönä paremman kuvan siitä, mihin yhteiskuntatutkimusta opiskelleet ovat työllistyneet. Lomakkeen täyttäminen vie parhaimmillaan alle minuutin. Jokainen vastaus on arvokas!

Mikäli Interaktio ottaa yhteyttä alumnipankkiin omat yhteystietonsa luovuttaneeseen alumniin, yhteydenoton syynä on todennäköisesti jokin työelämärelevantti tapahtuma, johon Interaktio toivoisi alumnin ottavan osaa. Tai sitten kyseessä on pyyntö julkaista alumnin uratarina joko nimettömänä tai nimellisenä. Interaktion yhteydenotto ei velvoita mihinkään – pyynnöstä voi hyvällä omallatunnolla kieltäytyä. Alumnipankkiin kerättyjä tietoja ei käytetä markkinointiin tai luovuteta kolmansille osapuolille. Alumnipankkiin liittyminen ei siis tarkoita roskapostia eikä velvoita osallistumaan mihinkään.

Hallitukseen valitaan joka vuosi erikseen alumnivastaava, jolle voi esittää lisäkysymyksiä. Ota yhteyttä tyoelama(at)interaktio.fi.